Boekweitpap met peer en walnoten
Herfst betekent voor mij dat er weer wat vaker warme ontbijtjes worden gegeten. Pap hoort daar absoluut bij. Niet alleen van havermout maar ook van boekweitgrutten kun je heerlijke pap maken. Boekweit is glutenvrij, de pap vult goed en gedurende een lange tijd kan je er prima op functioneren! Boekweit is geen graan – zoals nog vaak wordt aangenomen – maar een zaadje. Je kunt boekweit heel (gekookt) eten. Maar van de boektweitgrutten maak je heerlijke ontbijtpap. Verder worden van boekweitmeel de originele pannenkoeken en poffertjes gebakken en je bakt heerlijke koekjes met boekweitvlokken.
Je kunt deze boekweitpap gewoon in water koken, maar als je voorkeur voor plantaardige melk hebt, dan kan dat natuurlijk ook!
Bereidingstijd: 10 minutenNiveau: makkelijk
Je hebt nodig
voor één persoon
- 250 ml water
- 2,5 á 3 eetlepels boekweitgrutten
- 1 rijpe peer
- handje walnoten
- 1 el kokosrasp
- 1/4 tl vanillepoeder of 1 koffielepel vanilleextract
- optioneel: je favoriete zoetmakers (stevia, kokosbloesemsuiker, ahornsiroop), bramensaus en/of citroensap
Aan de slag
- Breng het water met de boekweitgrutten en kokosrasp en vanillepoeder aan de kook. Roer regelmatig door
- Snij ondertussen de peer in kleine stukjes, maar schil de peer niet. Ik hou van citroen, en om verkleuring te voorkomen mengde ik de peerstukjes met wat citroensap. Het citroensap geeft een lekkere kick aan de smaak. De smaakcombinatie van zoet en zuur vind ik heerlijk!
- Na ongeveer 8 tot 10 minuten is je pap gaar
- Giet de boekweitpap in een ontbijtkom en garneer je pap met de perenstukjes en de walnoot. De bramensaus op de foto is optioneel!
- De peer en vanille zorgen voor de zoete smaak in je pap. Toch nog behoefte aan zoet? Voeg dan een zoetmaker naar keuze toe
Ik ben dol op dit ontbijt en ik hoop dat ik jou met dit ontbijtrecept heb geïnspireerd om eens boekweit uit te proberen. Eet smakelijk!