Chai-no-Chai Latte
In de blogserie met lekkere drankjes van plantaardige melk volgt hier de Chai-no-Chai Latte! Hoezo deze verwarrende naam dan? Kijk… officieel bevat Chai Thee zwarte thee. (De Nederlandse vertaling van Chai is overigens thee!) Maar dit receptje kan prima zonder die zwarte thee. Chai thee is een smaakfestijn voor je smaakpapillen. En daarnaast kan deze Chai-no-Chai Latte je helpen bij een goede spijsvertering, het regulieren van je bloedsuikerspiegel en je kunt voelen dat je een boost in inspiratie of creativiteit krijgt! Snel maken dus!
Dit recept schreef ik voor Vitiv. Ik gebruikte de gemberpoeder van Vitiv om dit recept te ontwikkelen.
Ingrediënten voor 500 ml
- 200 ml water
- 3 kardemompeulen
- 1 tl kaneel (meer naar smaak)
- 3 kruidnagels
- 2 zwarte peperkorrels
- 2 steranijs
- 1 afgestreken tl gemberpoeder
- 300 ml plantaardige melk naar keuze
Bereidingswijze
- Plet de kardemompeulen, de peperkorrels en de kruidnagels rooster deze samen enkele minuten met de steranijs in een voorverwarmde pannetje op een laag tot middelhoog vuur
- Voeg dan de gemberpoeder en kaneelpoeder en het water toe (voorzichtig want de bodem is heet!)
- Breng aan de kook en roer regelmatig door
- Zet het vuur uit en laat het mengsel ca. 20 minuten trekken met het deksel op de pan
- Voeg dan de plantaardige melk naar keuze toe en warm al roerend op, voorkom schiften door de melk niet te laten koken
- Giet de Chai-no-Chai Latte door een zeef in twee mokken
En ben je een enorme zwarte theefanaat: dan laat je gewoon de laatste paar minuten de zwarte thee meetrekken in het kruidenmengsel. Problem solved!
Ik vind dit zo’n heerlijke comfidrank: de verwarmende kruidige smaak van de specerijen zijn een weldaad voor je smaakpapillen. Lekker even op de bank, muziekje aan, een beetje me-time en de Chai-no-Chai Latte. Enjoy.