Review JouwBox by Richard de Leth
06 juni 2021 
7 min. leestijd

Review JouwBox by Richard de Leth

Richard heeft een medische achtergrond, maar besloot zich na zijn opleiding te specialiseren in leefstijl. Zijn platform OERsterk is hier het resultaat van. Ik volg hem sinds 2012 en heb heel veel geleerd van zijn informatie. Gaaf dat Tim Hortensius en vaste JouwBox ambassadeur Ralph Moorman deze editie door Richard lieten samenstellen!


Verzorging

Oolaboo – Eco Shampoo Bar 70 gram € 15,50

Deze lekker ruikende shampoobar (niet goedkoop) bevat natuurlijke ingrediënten die je haar hydrateren, elasticiteit en bescherming geven en je hoofdhuid kalmeren. Het is even wennen om je haar met een shampoobar te wassen, maar als je eenmaal gewend bent, wil je niet meer anders! Tip: als het niet direct schuimt, spoel dan uit en breng nieuwe shampoo aan. Je zult zien dat het dan direct schuimt.

Erica – Shower Bar Power Hibiscus 95 gram € 7,95

Erica is een fijn merk in de middenprijsklasse; er zaten al eerder producten in de JouwBox van Erica. Een fijne zoete geur. Een een verwijzing naar hun website voor een plasticvrije badkamer!

Mudmasky – Vitamin Infused Eye Serum 30 ml € 49

Een vaste leverancier van de JouwBox! Hele fijne verzorgingsproducten; nu een eye serum. Omdat de huid rondom de ogen 10x dunner is dan onze normale huid, tekent dat gebied sneller. De aanwezige vitamine C verstevigt de huid en het serum heeft een anti-oxiderende werking. Bevat geen geur; ook wel fijn om geen kakafonie van geuren op je gezicht te hebben! De verpakking belooft na 3-4 weken een resultaat.

Weleda – Granaatappel Bodylotion 200 ml € 15,99

Toen ik op zoek ging naar verantwoorde verzorgingsproducten kwam ik al snel uit bij Weleda. Ze hebben een prachtige visie op duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit en daarom koop ik eigenlijk zonder de verpakking te lezen hun producten. Het zit gewoon goed. De granaatappel- en abrikozenpitolie en sheaboter stimuleren celvernieuwing van je huid. De bodylotion heeft een fijne frisse geur.

We Love The Planet – Lip Balm Velvet Shine 4,9 gr € 4,99

Een volledig papieren verpakking! Het was even prutsen om de stick eruit te duwen en terugduwen moet je dus met je vinger (of met je lippen als je toch aan het stiften bent) doen. Iets minder handig dan gewend, maar gaat prima. Een fijne lipbalm die lang een verzorgend gevoel geeft. De geur vind ik te zoet; niet prettig als ik iets aan het drinken of eten ben. Had van mij geurloos gemogen.


Food & Drinks 

5th Season – Organic Fruit Salad Bites € 1,49

Bij het openen van het zakje komt direct een aardbeiengeur vrij. Gevriesdroogde banaan- en aardbeistukjes. Gelukkig een klein zakje want oei, lekker; ik kan blijven dooreten! De aardbei bevalt me beter dan de banaanblokjes overigens. Als topping op onze groene smoothiebowl was het heerlijk! 

Lemon-Aid – Charitea Red € 1,69

Wat. Een. Heerlijk. Drankje.

Je proef direct een pure theesmaak, maar ook een heel fijn subtiel zoetje. Een fijne en gezonde dorstlesser op een warme dag. Met iedere verkochte fles worden er sociale projecten in de thuislanden van de ingrediënten (Sri Lanka, India, etc) gesteund. Heerlijk op verschillende vlakken dus. 

Tastea – Energie Boost 125 gram € 27,95

Eindelijke een losse thee in de JouwBox! En wat voor een. Een flinke bus met een heerlijk geurende theeblend. Wat een feestje om te drinken! Zowel warm als koud een heerlijk drankje. De prijs van bijna 30 euro is behoorlijk… Maar daarom is de JouwBox ook zo fijn! De thee vooral niet na 15u drinken vanwege de aanwezige cafeïne.

 Er zit ook een polyester rugtasje van Tastea in de JouwBox. Op zich een leuk PRcadeau, maar ik heb er niet veel aan. Ik zou dan liever een gift aan een duurzaam project zien bijvoorbeeld?


Suppletie en gezondheid

Vitaily – Basis Supplementen 7 zakjes € 17,50

De supplementen die door JouwBoxsamensteller Richard de Leth zijn ontwikkeld. Dit zakje bevat alle supplementen die je dagelijks nodig zou hebben. Voordeel: geen scala aan potjes meer nodig. De omega 3 komt uit algen dus ook voor veganisten een fijne optie.

De verpakkingen zijn plasticvrij; composteerbaar biofolie. En ook wordt voor iedere maandverpakking een boom geplant door Eden Reforestation Projects.

Ik vind het aan de prijs, maar aan de andere kant bevat dit zakje alles wat je in de basis nodig hebt; zink, jodium, magnesium en L-glycine om maar een paar te noemen. 

Vitaily – Masterclass Vitaliteit € 20

De visie van Richard op gezondheid (niet alleen voeding, maar een complete leefstijl) heeft mij in het omgooien van mijn leefstijl in 2012 enorm geholpen. Zijn duidelijke info (check hem op Instagram!) helpen je om na te denken over het maken van de juiste keuzes. Een masterclass voor info, tips en stimulans om je leefstijl verder aan te pakken; een investering in jouw eigen toekomst.

OERsterk – Jouw gids naar een beter leven – kontzakboekje € 2,95

Allerlei korte infoverhaaltjes, tips, weetjes en prikkelende vragen in een miniboekje. Leuk om te lezen en leuk om door te geven aan iemand anders die interesse in leefstijlverbetering heeft!

Mattisson – Runder collageenpoeder peptan type 1 60 gram € 4,95

Ik heb redelijk vaak producten van Mattisson in huis. Makkelijk verkrijgbaar en in een aantrekkelijke prijsklasse – hoewel uiteraard niet te vergelijken met de prijzen van Kruitvat he….!

Na je 25e begint het: je collageen neemt af… Rimpels, afname van spieren en minder soepele gewrichten tot gevolg. In de afgelopen 10 jaar gebruikte ik af en toe collageenpoeder. Altijd van dierlijke afkomst. Ik dacht dat het niet anders kon. Maar er bestaat ook collageenpoeder van plantaardige ingrediënten. Ik hoop dat Mattisson hierop overgaat!

Conclusie

Weer een fijne JouwBox! Dat roep ik iedere keer en dat vind ik ook zo. Als reviewer ontvang ik deze JouwBox gratis en mag ik mijn mening geven; en dat doe ik dan ook. Soms vind ik de prijs van een product echt heel hoog (nu bijvoorbeeld van Tastea) terwijl ik wel helemaal fan ben de smaak! En soms vraag ik me af of het duurzamer kan; zoals nu het geval is bij de rundercollageen van Mattisson.

Superblij met de supplementen van Vitaily (zou ik het effect gaan merken?), dol op de smaak én visie Charitea Red van Lemon-Aid en blij met de bodylotion van Weleda.

De producten in deze box bevatten een waarde van maar liefst € 170 maar je betaalt € 39,95 bij een abonnement en € 49,95 bij een losse aanschaf. Ik zit er weer welverzorgd, gezond en gevoed bij voorlopig.

Meer informatie: www.jouwbox.nl

Over de schrijver
Miss Beanie blogt over duurzaam moestuinieren, handige moestuintips en gezonde recepten.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down