Seasons Moestuin door Jessica Koomen

Seasons Moestuin

Bestel hier mijn nieuwe boek!

BESTEL HIER


Seasons Moestuin

Bestel hier mijn nieuwe boek!

Bestellen

Seasons Moestuin

ZAAIEN - OOGSTEN - (IN)MAKEN - KOKEN

Word jij enthousiast van moestuininspiratie? Wil jij van je moestuin een ecologisch paradijs maken waarvan je jaarrond kunt oogsten en eten? 


In mijn moestuin-kookboek Seasons Moestuin geef ik je van A tot Z tips hoe je 365 dagen per jaar kunt eten van eigen oogst. Dit boek is een fijne houvast voor de beginnende moestuinier maar ook voor de doorgewinterde tuinfanaat die zijn horizon wil verbreden. Het boek bevat verder meer dan 100 recepten, leuke DIY's en heel veel praktische informatie!

Twee boeken in één!

Seasons Moestuin is een moestuinboek én een kookboek binnen één kaft. 

Maar liefst 265 pagina's boordevol:

 • Bodemgezondheid
 • Biodiversiteit
 • Inrichten van je moestuin
 • Duurzaam tuinierentips
 • Besparingstips
 • Zaai-info
 • Gewasverzorging
 • Ecologische oplossingen voor plagen en ziektes
 • Mijn moestuin must-haves
 • Conserveertechnieken
 • Keuken- en kooktips
 • Leuke DIY’s
 • Meer dan 100 recepten (waarvan 95% plantaardig en de rest is vega of te veganizen)
Bestel
Seasons Moestuin Inhoudsopgave

Inhoudsopgave
Jessica Koomen

Moestuininspiratie

Het maakt eigenlijk niet uit of je net begint met moestuinieren of al een tuinroutinier bent: in mijn boek neem ik je mee in de moestuin en geef je tips over alles wat met de moestuin te maken heeft. Van basisprincipes voor de beginner tot en met ecologische inspiratie om je horizon te verbreden voor de doorgewinterde moestuinier.


Met de natuur mee tuinieren: dat is de rode (groene) draad door dit hele boek heen. Dat betekent dat het bodemleven en dierenleven in de tuin onlosmakelijk is verbonden met een succesvolle moestuin. Ik leg hoe te zaaien, te verspenen, wat je gewassen nodig hebben, hoe je perfecte compost maakt, hoe je ecologische middelen zelf maakt en kunt inzetten tegen plagen en ziektes en leuke recycle DIY’s. Kortom: duidelijke uitleg van A tot Z in de moestuin.

Bestel
Conserveren Seasons Moestuin

Conserveren van je oogst

Ik deel verschillende conserveertechnieken met je, zodat je nog maanden na het oogsten plezier hebt van je opbrengst. Je hoeft niets meer verloren te laten gaan! Leer meer over inmaken, wecken, fermenteren en drogen. Ik geef je daarnaast besparingstips, leuke anti-foodwasterecepten en tenslotte leer je meer over het toepassen van allerlei smaakmakers in de plantaardige keuken.

Bestel
Seasons Moestuin door Jessica Koomen

Meer dan 100 recepten

En dan staan er ook nog  ruim 100 recepten in Seasons Moestuin! Van heerlijke en gezonde ontbijtjes tot spicy curry’s, van de heerlijkste salades tot verrassende baking trays. Groente, kruiden en fruit uit de tuin hebben hierin de hoofdrol. Dit komt zowel jouw gezondheid als het milieu en het dierenwelzijn ten goede.

Hier en daar maak ik gebruik van een ei, want kippen en moestuin zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar deze kun je met tips in mijn boek en op mijn website gemakkelijk veganizen. De recepten zijn grotendeels glutenvrij en vrij van geraffineerde ingrediënten. Hierdoor is wat op je bord ligt niet alleen lekker maar ook voedzaam.

 

Mijn wens is dat dit – al zeg ik het zelf – veelomvattende moestuin-kookboek je inspireert om in zowel je moestuin als in de  keuken, op een duurzame, plezierige en gezonde manier aan de slag te gaan!

Bestel

Een voorproefje:

Een aantal pagina's uit mijn boek.

(slide om te bladeren)

Nu bestellen!

Verzenden binnen Nederland

Seasons Moestuin door Jessica Koomen
€ 38,99
+ verzendkosten

Verzenden naar België

Seasons Moestuin door Jessica Koomen
€ 38,99
+ verzendkosten