ecologisch alternatief voor potgrond

Duurzame Moestuintips

Inspiratie voor een uitbundige, biodiverse en eetbare tuin.

duurzame moestuintips

Wil jij starten met een moestuin?

Download dan nu mijn gratis e-book bomvol inspiratie, informatie en praktische tips:

  • praktische tips voor een duurzame moestuin
  • omdenkinspiratie; bespaar geld en recycle als een pro
  • verbeter de bodem voor sterke planten
  • maak van je tuin een insectenwellnescenter
  • creatief zijn in je ontwerp
Jessica Koomen - Groen Moestuingeluk
verderland tilburg

Een toegankelijk, aanstekelijk en uitnodigend e-book!

Ook al ben ik met een aantal onderwerpen goed bekend, vond ik het e-book interessant om te lezen. Mijn favoriete onderwerp bodem (en mulchen) staat toegankelijk beschreven, en fijn zijn door het hele boek de handige links naar eigen blogs of informatie van anderen voor de extra verdieping als je die zoekt.


Voor mijzelf vond ik nieuwe kennis én herkenning in het stuk over de moestuinbakken en het hergebruiken in de tuin. Heel mooi is de beschrijving dat je je tuin dan dus inricht met wat je op die manier bij elkaar scharrelt. Op die manier bouw je écht je éigen tuin.


Uiteraard ben ik als natuurmens blij met steeds die fragmentjes over duurzaamheid die je door je hele e-book strooit. En wat me ook aanspreekt, zijn de uitnodigende teksten, het lezers vrolijk wijzen op dat je in je tuin kunt leren van en lachen om je fouten en... dat je boerenkool gerust mag laten doorschieten, omdat die goed is voor vrolijk en broodnodig insectenbezoek. 


Dus voor wie nog een beetje aan het twijfelen is over een moestuin beginnen: lees het e-book van Miss Beanie (en haar blogs) want haar enthousiasme is heerlijk aanstekelijk. Dan wíl je minstens op het reepje naast de keukendeur een minituintje starten!

Katja Staring - Daily Greenspiration

www.dailygreenspiration.nl

@dailygreenspiration

Een schat aan kennis voor elke moestuinier!
De passie voor groen spat van dit praktische en makkelijk leesbare e-book af. Jessica gebruikt haar eigen ervaringen als basis voor pagina’s vol inspirerende tips voor duurzaam moestuinieren. Aangevuld met allerhande links naar websites en eigen blogs levert dit boek een schat aan kennis voor elke moestuinier die met de natuur mee wil tuinieren! 💚
Gerard Visser
Gerard Visser - Little Permaculture Foodforest
@voedselbosje
Een e-boek naar mijn hart, een dikke aanrader!
Wat een informatief en duidelijk e-boek heeft Jessica geschreven! In het boek vind je daadwerkelijk wat het belooft: inspiratie voor een uitbundige, biodiverse en eetbare tuin. Van niet spitten tot het maken van je eigen potgrondmix, van observeren tot daadwerkelijk starten: al deze onderwerpen helpen jou op weg om een natuurlijke tuin te creëeren. Goed voor mens, dier en plant. Een boek naar mijn hart! Dikke aanrader wat mij betreft!
duurzame moestuintips

Inspiratie voor een uitbundige, biodiverse en eetbare tuin

Als je wilt starten met het aanleggen van je eigen moestuin, dan kan je wel wat tips gebruiken. Wat is de meest geschikte plek hiervoor, is jouw bodem gezond om jouw groente goed te laten groeien en wat heb je allemaal nodig? 


Je kunt natuurlijk een kant en klaar pakket kopen. Maar als je van begin tot eind een duurzame en biodiverse moestuin wilt hebben, dan is dit e-book voor jou. Je leert waarom een gezonde bodem en veel insecten in je tuin belangrijk zijn, je krijgt allerlei informatie over het wel of juist niet van een moestuinbak of moestuinieren in volle grond.


En door alle hoofdstukken heen word je uitgedaagd om jouw ecologische voetafdruk te verminderen door minder te kopen en juist meer te gaan moestuinieren!