Moestuinboek Natuurlijk moestuinieren
Moestuin
Jessica Koomen
Moestuin
02/20/2024
2 min
0

Mijn boek in de remake: herziene uitgave!!

02/20/2024
2 min
0

Ik heb lentekriebels! Niet alleen omdat de vogelsgeluiden toenemen, de lentebollen omhoog komen en de dagen lengen. Maar ook omdat ik een mooi nieuwtje heb! En daar praat ik je graag over bij.

Met trots kan ik namelijk aankondigen dat de eerste druk van mijn moestuin- en kookboek Seasons Moestuin bijna uitverkocht is. Maar… we gaan niet zómaar voor een tweede druk. Mijn uitgever was zo overtuigd van de kwaliteit dat we besloten om een HERZIENE UITGAVE te maken! Whoehoe!

moestuinboek

Vaarwel en hallo

Daarom zeg ik met dankbaarheid vaarwel tegen Seasons Moestuin verwelkom ik de herziene uitgave met nieuwe titel: Natuurlijk MOESTUINIEREN! (Mét uitroepteken, want ik houd van uitroeptekens!)

Naast de nieuwe titel zijn de teksten geüpdate en… is ook de boekomslag vernieuwd! Bovendien krijgt het boek een compacter formaat en een softcover in plaats van hardcover. Daardoor kon de prijs worden verlaagd naar €25 ondanks de gestegen papierkosten.

Dit bracht de afgelopen weken best wat werk met zich mee; teksten herschrijven en ook door het fotoarchief heen. Een aantal foto’s van Seasons moest namelijk vervangen worden. Ik ben enorm blij met de prachtige foto’s van Froukje Kuiper en Kris van Driel in de herziene uitgave.

We zijn inmiddels bijna klaar en ik kan je al vertellen wanneer ‘ie gepresenteerd wordt. Wanneer beter dan op De Moestuinbeurs op 22, 23 & 24 maart! (Nog geen kaartje in bezit? Wees er snel bij! Met de code JESSICA ontvang je ook nog 's 10% korting op je entrebewijs.)

Wat kun je verwachten in mijn boek?

💚Bodemgezondheid als solide basis; hoe bereik je die
💚Richtlijnen voor het aanleggen van je moestuin
💚Mulchen als routine
💚Composteren kun je leren
💚Uitleg over zaaien, verspenen en uitplanten
💚Het grote belang én de fun van een biodiverse tuin
💚Ecologische balans bereiken door met de natuur mee te tuinieren
💚Praktische DIY eco-aanpak van ziektes en plagen
💚Het verschil tussen wisselteelt en polycultuur
💚Uitgebreide gewasinformatie per familie mét leuke praktische tips erbij

Maar ook

♻️Recyclen
💚Conserveertechnieken
💚Zaai- en oogstkalender
💚Ruim 95 gezonde, avontuurlijke, vega(n) oogstrecepten

Heb jij Seasons Moestuin al? Dan ken je de inhoud. Maar met de nieuwe prijs is dit boek natuurlijk een perfect voorjaarskado voor je moestuinvrienden.

Vanaf 19 maart is Natuurlijk MOESTUINIEREN! verkrijgbaar in de winkel en via mijn eigen website. Helaas kan ik ‘m niet gratis verzenden zoals de bij grote online winkels. Maar ik zou het geweldig vinden als je ‘m rechtstreeks bij mij koopt. Je steunt dan ook mijn werk en groen(t)e visie. Signeren doe ik met liefde! Dat kun je aangeven in het opmerkingvak.

Pre-order dus nú jouw exemplaar van Natuurlijk MOESTUINIEREN! zodat jij 'm direct na de release in bezit hebt. Enthousiast het nieuwe seizoen in kan dan bijna niet beter.

En dan een persoonlijke noot...

In het dankwoord van mijn boek sluit ik af met "Ik wens iedereen zijn eigen Collin toe". Dit mooie moestuin- en kookboek zou namelijk niet bestaan zonder de onmisbare hulp van mijn allerliefste: Collin. Hij schreef mee, deed onderzoek, testte al mijn recepten, hield overzicht, bracht structuur aan in mijn boek, sorteerde honderden foto's, stuurde me regelmatig naar de bank of naar bed om te rusten, knuffelde me als ik het niet meer overzag (tranen!), onderhield contact met de lieve mensen van mijn uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, en hij deed nog zoveel meer. Dat lees je niet in het boek, maar ze zijn van ongelofelijk groot belang geweest voor de totstandko(o)ming van Natuurlijk MOESTUINIEREN!. Collin; ik houd van jou!

Reacties
Categorieën