Koken voor RTL4 uit het Oogstkoken kookboek van Seasons!
14 april 2019 
1 min. leestijd

Koken voor RTL4 uit het Oogstkoken kookboek van Seasons!

In maart mocht ik als foodblogger voor het Seasons Magazine op tv aan de slag met het Oogstkoken kookboek dat vorig jaar door Seasons werd uitgebracht. Jonneke (Mooncake) onderzocht als culi-kenner voor het RTL 4-programma ‘5 uur live’ wat fermenteren is en wat je ermee kunt. In drie verschillende uitzendingen gingen we aan de slag met het fermenteren van aardappels, we plukten groente uit de moestuin en we maakten hier in het afsluitende item een heerlijke salade mee uit het kookboek.

Foodbloggertvdebuut (mooi galgjewoord)

Nu ben ik wel eens op tv geweest als zangeres, maar dit was dus mijn debuut als foodblogger! Ik ben altijd fan van nieuwe dingen doen en uitproberen, dus deze kan ik weer afvinken. Zo leuk dat Seasons vertrouwen in mij had om mij als hun foodblogger aan te raden bij ‘5 uur live’.

We zijn onlangs verhuisd en als onze nieuwe keuken op orde is dan ga ik vaker vanuit de keuken kookitems filmen. Maar dan helaas zonder Jonneke…!

Ter voorbereiding op de tvopnames heb ik zelf mosterd gefermenteerd, aardappels, bloemkook, pompoen en nog veel meer groente. Het recept voor gefermenteerde aardappels uit de oven vind je hier. En binnenkort zet ik het recept voor mosterd voor je online. Ook weer zo’n lekker, makkelijk en biobudget recept!

Terugkijken? Dat kan!

Je vindt hieronder de drie items uit ‘5 uur live’ met Jonneke en mij.

Wat is fermenteren en hoe fermenteer je aardappels:

Groente uit de moestuin en wildplukken:

Koken uit het kookboek ‘Oogstkoken’ van het Seasons Magazine:

Over de schrijver
Jessica Koomen blogt over duurzaam moestuinieren, handige moestuintips en gezonde recepten.
Reactie plaatsen