Makkelijk toetje of tussendoortje
16 september 2018 
1 min. leestijd

Makkelijk toetje of tussendoortje

Met ladingen rijpe appels aan de bomen kan ik lekker aan de gang met receptjes en experimenten. Natuurlijk maak ik appelcompote. Meestal maak ik dan een grote pan vol en bewaar ik die in gesteriliseerde potten in de kelder. Daar doe ik vervolgens maanden mee!

Mini compotereceptje

Afgelopen week had ik ’s avonds zo’n trek in iets lekker zoets bij de thee. Met slechts vier ingrediënten maakte ik in een paar minuten een heerlijk snoeperijtje.  Eenvoudig maar zo lekker en comfy!

Het appeltje hoef je niet te schillen (vind ik zó zonde om te schillen!) dus dat scheelt tijd en verspilling. En heb je toevallig een niet zo fris maar meer gerimpeld appeltje op je fruitschaal liggen? Die wil heel graag verwerkt worden in dit makkelijke toetje!

Een lekker toetje dus, maar als tussendoortje – koud of warm – kan ‘ie natuurlijk ook prima. Lekker mee naar je werk in een gerecycled jampotje: top!

Fotorecept. Makkelijk om te pinnen en om te delen op social media! Maar ook gewoon leuk om te maken.

Je hebt nodig

voor 1 persoon

  • 1 appel in stukjes (niet schillen)
  • een halve theelepel ceylon kaneel
  • een mespuntje vanillepoeder (of een theelepel vanille-extract of het merg van een 1/4 vanillepeul)
  • kokoschips of -rasp

Aan de slag

  • Kook de appelstukjes in een minimaal laagje water, samen met de kaneel en vanillepoeder, deksel op de pan en zet het vuur laag zodra de appelcompote het kookpunt heeft bereikt
  • Roer regelmatig door
  • Na enkele minuten zijn de appelblokjes beetgaar
  • Schep in een schaaltje en bestrooi met de kokoschips

That’s it! Je eigen versgekookte mini appelcompotetoetje! Voordat je thee de kans heeft gekregen om af te koelen zit jij alweer op de bank met dit schaaltje lekkers.

Variatietip

Je kunt er natuurlijk altijd wat gehakte walnoten aan overheen strooien. Walnoten en appel vormen een hele fijne combi, voorzien je in goede vetten en nog meer crunch.

Eet smakelijk!

Over de schrijver
Jessica Koomen blogt over duurzaam moestuinieren, handige moestuintips en gezonde recepten.
Reactie plaatsen