plantaardige foeyonghai recept
Extra content Seasons Moestuin boek
Jessica Koomen
Extra content Seasons Moestuin boek
03/03/2022
1 min
0

Plantaardige foeyonghai

03/03/2022
1 min
0

Heb je mijn snelle foeyonghai al geprobeerd die in Seasons Moestuin staat op pagina 192? Toch wel een van de populairdere gerechten van de afhaalchinees. Maar je kunt 'm dus ook gewoon heel snel en makkelijk zelf maken. De zoet-zure sauw heb je namelijk in een handomdraai gemaakt. En veel veel lekkerder dan van de afhaal of uit de supermarkt (duh)! Zoals ik onderaan dat recept beloof kun je online het plantaardige recept vinden van dit lekkere gerecht! Voila...

Ei vervangen

Niet iedereen wil of kan eieren eten. Gelukkig is ei vaak goed te vervangen. In baksels door aquafaba of een lijnzaadei bijvoorbeeld. In hartige gerechten zoals een quiche is het toch een ander verhaal omdat ei daar vaak een grotere rol speelt.

Eieren hebben een lichte zwavelsmaak. Kala namak, ook wel zwart zout genoemd, is hier een perfecte vervanger van. Schrik niet als je aan het zout ruikt: de geur is namelijk behoorlijk overweldigend, zo niet zelfs een beetje vies te noemen. Maar in de omelet is deze smaak juist fantastisch!

Voor het vervangen van de eieren volg je onderstaande stappen.

Ingrediënten

70 gram kikkererwtenmeel

75 gram tofu

150 ml water

1 eetl. edelgistvlokken

¾ theel. sojasaus of tamari

⅛ theel. kurkuma

¼ theel. bakpoeder

½ theel. kala namak *)


*) Heb je geen kala namak? Je kunt ook gerookt zeezout gebruiken. Het geeft niet die typische eismaak, maar het geeft wel meer umamismaak aan je omelet.


Bereiding

Bak de groenten volgens het recept voor Foeyonghai op pagina 192 van Seasons Moestuin. Let op: gebruik ¼ theelepel zeezout in plaats van ¾ theelepel uit het originele recept.

Pureer bovenstaande ingrediënten in een molentje of puur het in een maatbeker met een staafmixer tot een gladde massa. Giet het mengsel gelijkmatig over de groente heen. Bak deze plantaardige omelet 10 minuten op laag vuur met het deksel op de pan. Haal dan het deksel van de pan, leg een bord op de koekenpan en draai de omelet om. Schuif de omelet weer voorzichtig terug in de pan en bak nog 8-10 minuten. Maak de zoet-zure saus zoals omschreven in het originele recept.

Eet smakelijk!

Reacties
Categorieën