Romige smoothiebowl met rauwe zoete aardappel
22 mei 2018 
in Dessert
1 min. leestijd

Romige smoothiebowl met rauwe zoete aardappel

Ik ben dol op mijn ontbijtsmoothies! Jaren geleden begin m’n lief met groene smoothies en vond het er te groen uitzien. Alsof je pesto op nuchtere maag eet. Na lang aandringen proefde ik zijn groene smoothie en ik was verrast: helemaal niet zo’n groene smaak als ik dacht! Sinds die tijd staat er ’s morgens regelmatig een ontbijtsmoothie op de tafel. Naast de groene smoothie zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden. Wij maken onze smoothie meestal zo dat de verhouding groente-fruit minstens 2 op 1 is. Je bloedsuikerspiegel gedijt beter op gematigde zoetconsumptie. Smoothies bomvol fruit naar binnen gieten: heerlijk…, maar een enorme bloedsuikerpiek tot gevolg!

Deze smoothiebowl is heerlijk romig dankzij de avocado. En je verwerkt de zoete aardappel gewoon rauw. Huh? Jawel! Gewoon een keer proberen, je zult versteld staan over de smaak.

Je zou toch niet zeggen dat deze pracht van een smoothie zoete aardappel bevat. Groente en/of wortelgewassen verwerken in je ontbijt: een goeie start!

Je hebt nodig

voor 1 persoon

  • Een hand in blokjes gesneden zoete aardappel
  • Een handje aardbeien
  • 1 avocado
  • 1/3 of 1/4 biocitroen inclusief schil
  • Een stukje verse gember
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • Een klein beetje kokosolie
  • Een scheut kokosmelk (water kan ook)

Aan de slag

Nou dat is eenvoudig: gooi alles in de blender en that’s it! Ik gebruik nooit heel veel vocht omdat ik graag een dikke substantie wil hebben en m’n smoothie moet lepelen en kauwen. Beter voor de vertering omdat die in je mond dan al begint door de enzymen.

Heb je een restje zoete aardappel over van de vorige dag? Je kunt uiteraard ook gekookte/gestoomde zoete aardappel gebruiken.

Je kunt de smoothie ook de avond van tevoren maken. Haal ‘m dan ’s morgens na het opstaand direct uit de koelkast, start je douche- en kledingroutine, en ondertussen komt je smoothie op temperatuur. De Smoothiebowl: een welkome aanvulling op je ontbijtgewoonte!

Over de schrijver
Jessica Koomen blogt over duurzaam moestuinieren, handige moestuintips en gezonde recepten.
Reactie plaatsen