Salie-venkelmelk
16 september 2019 
1 min. leestijd

Salie-venkelmelk

In de blogreeks ‘Plantaardige Melkdrankjes met Lekkere Smaakmakers’ presenteer ik je de *tromgeroffel* deze eenvoudige doch zeer fijne Salie- en venkelmelk. Ik word altijd heel blij van goede smaken en heilzame ingrediënten. Met deze flavored melk komen die twee aspecten weer perfect samen.

Salie is goed voor het brein en barst van de vitamine K en antioxidanten! Venkel bevat ook antioxidanten, helpt onder andere tegen winderigheid (altijd handig) en uit een Iraans onderzoek bleek dat menstruatiepijn werd verlicht door venkelzaad. Maar het is ook gewoon lekker! Venkel geeft een zoete smaak en salie een friswarme smaak. Prima combi dus.

Dit drankje is zoet van zichzelf maar je kunt altijd bijzoeten met een middel naar keuze.

Ik schreef dit recept voor Vitiv en gebruikte de venkelzaadjes van Vitiv.

Ingrediënten voor 500 ml

Bereidingswijze

  • Rooster de venkelzaadjes kort in een pannetje en voeg daarna (voorzichtig: de bodem is warm!) de salie en plantaardige melk naar keuze toe
  • Verwarm de melk maar laat de melk niet koken, in verband met schiften. Blijf gedurende 3-5 minuten regelmatig doorroeren, want vooral notenmelk heeft de neiging te gaan schiften bij verhitting. (Gebeurt dit onverhoopt toch? Roer weer goed door)
  • Voor een intensere smaak laat je het mengsel nog 5 minuten trekken, met het deksel op de pan, de de warmtebron uitgeschakeld
  • Zeef de melk en giet in twee mokken

De overgebleven venkelzaadjes en saliebladeren kan je gerust nog een keer gebruiken voor een refill. Geniet van dit gezonde, lekkere en eenvoudige drankje!

Over de schrijver
Jessica Koomen blogt over duurzaam moestuinieren, handige moestuintips en gezonde recepten.
Reactie plaatsen