Over-de-Top-Chocolademelk
16 september 2019 
1 min. leestijd

Over-de-Top-Chocolademelk

In de blogreeks ‘zelfgemaakte plantaardige melk met lekkere smaakjes’ past deze Over De Top Chocolademelk hélemaal thuis. Chocolademelk: wie is er niet mee groot geworden. Chocolademelk op zichzelf is al heerlijk, maar zo af en toe is het best lekker om even over de top te gaan toch? Deze Over De Top Chocolademelk heeft een heerlijke winterse smaak. En wil je echt even losgaan, dan is hij nóg lekkerder met dit recept voor raw bliss balls!

De gember in deze Over-de-Top-Chocolademelk geeft niet alleen een lekkere diepe smaak maar kan je ook gezondheidsvoordelen opleveren. Mensen kunnen een kalmerend effect op de spijsvertering ervaren, en gember kan ook een rol spelen bij het afvallen en bij het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel. Kardemom voorziet je van ijzer en mangaan. Mangaan zorgt voor een enzym dat vrije radicalen elimineert.

Ik schreef dit recept voor Vitiv, en gebruikte hun gemberpoeder en cacaopoeder voor het schrijven van dit recept.

plantaardige chocolademelk met sinaasappel

Ingrediënten voor 500 ml

  • 500 ml plantaardige melk naar keuze
  • 4 tl cacaopoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 kardemompeulen
  • zest van 1/4 biosinaasappel (naar smaak kan je altijd meer toevoegen)
  • zoetmiddel naar smaak

Bereidingswijze

  • Kneus de kardemompeulen, schil het zest van de sinaasappel en voeg met de andere ingrediënten toe in de pan
  • Verwarm de melk al roerende, laat de melk niet koken (tenzij het kokosmelk is) in verband met kans op schiften
  • Als de chocolademelk heet genoeg is, draai uit en laat het mengsel met het deksel erop nog minimaal 5 minuten trekken. Warm indien nodig nog even op, zeef de melk en giet in twee mokken

Tip

Als je biosinaasappels in huis hebt maar nog even niets met de schil doet; rasp de schil dan toch! Vries in of droog en bewaar in een potje. Dan kan je er altijd op een later moment nog gebruik van maken! Ik heb namelijk niet standaard sinaasappels in huis. Je wilt niet weten hoe vaak ik gebruik maak van zowel mijn vriezervoorraadje als mijn gedroogde schilletjes.

Geniet van deze superdeluxe plantaardige Chocolademelk over de top; pure joy in een mok!!

Zin in andere lekkere drankjes? Check dit recept voor anijsmelk!

Over de schrijver
Jessica Koomen blogt over duurzaam moestuinieren, handige moestuintips en gezonde recepten.
Reactie plaatsen