Even bijpraten; Miss Beanie on a roll!
23 september 2018 
5 min. leestijd

Even bijpraten; Miss Beanie on a roll!

Wat gebeurt er allemaal! Miss Beanie on a roll

Wat is er afgelopen maanden veel gebeurd! Tijd voor een update; ik moet mezelf bijna ook even bijpraten zo snel gaat het! In 2015 heb ik besloten om online te beginnen met Miss Beanie. Ik wilde het verhaal vertellen over mijn gezondheidsreis, en daarnaast wilde ik mijn liefde voor moestuinieren en gezond eten met anderen delen.
Dankzij mijn website en social media heb ik veel mensen mogen inspireren over de invloed van gezonde voeding. En gaandeweg begon ik ook meer te delen over duurzaam leven. Iets dat mij met de paplepel is ingegoten. Gezond en duurzaam leven gaan bij mij hand in hand. Ik vind het heerlijk om er meer over te leren en dat vervolgens weer te delen. Dankzij social media kreeg Miss Beanie meer bekendheid en van het een kwam het ander.
.

Op de redactie bij Seasons Magazine. Je ziet de glimmertjes in mijn ogen: we hebben zojuist hele toffe plannen besproken! Voor de komende tijd worden er in ieder geval regelmatig recepten van Miss Beanie gepubliceerd.

Seasons Magazine

Collegamuzikant Marc tipte mij over Seasons Magazine: ze zochten een moestuinblogger en foodie; en hij dacht aan mij. Ik kreeg na mijn mail aan Seasons al heel snel een enthousiaste reactie terug; ze hadden mijn recepten op de redactie uitgeprobeerd, waren enthousiast over mijn schrijfstijl; ik mocht gaan bloggen voor het online platform van Seasons: Oogstkoken! Het motto is: uit de tuin op het bord. Op de redactie hebben we hele hele leuke plannen besproken voor de toekomst en inmiddels worden er regelmatig recepten van mij gepubliceerd door Oogstkoken!
.

Duurzaamheidspitch én optreden op het Duurzaamheidscafé van Alles op Groen. Foto: Willem Steenis

Duurzaamheidscafé

Ik werd in juni gebeld door Wilco van Alles op Groen. Of ik op hun duurzaamheidscafé wilde spreken over hoe ik duurzaam leven in de praktijk breng. En of ik ook wat van mijn songs wilde zingen. Wat een leuk! Dat was de eerste keer dat mijn zangcarrière gecombineerd werd met mijn alter ego Miss Beanie. Ook voor de toekomst bestaan hier plannen voor; heel leuk!
.

Bij het Vitivschap met eigenaar Martin

Vitiv

Via vriendin Esther werd ik op de hoogte gebracht van een oproep voor een foodblogger deze natuurvoedingswebshop. Ik reageerde en ik kreeg ook hier weer een hele enthousiaste reactie terug. Ik ontwikkel nu eens per drie weken een recept voor Vitiv. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met nieuwe recepten, dus heel leuk dat naast mijn eigen missbeaniesite en Oogstkoken nu ook Vitiv mijn recepten gaat delen!
.

Kennismaken met Anouk en praten over ‘Wat Food voor Ede Doet’. En ja dat is dus ook duurzaam leven: verregend arriveren op een afspraak. Want lekker duurzaam met de fiets (volgende keer paraplu mee)!

Wat Food voor Ede Doet

Naar aanleiding van mijn duurzaamheidspitch bij het Duurzaamheidscafé werd ik door Anouk van Wat Food voor Ede Doet gecontact. Ede en Food vormen al sinds een tijdje een heel goed huwelijk; een van de speerpunten van Ede is Food. En dat vind ik natuurlijk fantastisch. We zijn nu in gesprek over wat we samen kunnen gaan doen op foodgebied. Insteek is: lokaal, seizoensgroente, gezond en inspirerend. Precies wat bij mij past. En ook via WFVED worden mijn recepten gepubliceerd.
.

Fotoshoot op het nieuwe marktplein van Ede. Ambassadeur van Gelukkig Winkelen; here I come. Foto: Arjan van Bruggen

Ambassadeur Gelukkig Winkelen Ede

Op dezelfde dag van het telefoontje voor het Duurzaamheidscafé belde Daan Overeem mij. Of ik gehoord had van Gelukkig Winkelen. Dat had ik. Hij legde uit waar deze organisatie voor staat en we prikten een koffiedate. Wat wilde hij van mij? HIj legde in dit vervolggesprek uitvoeriger uit wat hij met Gelukkig Winkelen wil: verduurzaming, groen, events, food, maatschappelijke meerwaarde in en van de binnenstad van Ede. En omdat hij via social media inmiddels wist waar ik voor sta, vroeg hij of ik vanuit mijn functie als zangeres en food- en duurzaamheidsblogger ambassadeur wilde worden. Hoefde ik niet lang over na te denken! Events en maatschappelijke meerwaarde: daarvoor zetten wij ons al meer dan 12 jaar in met onze popschool met onder andere 10 seizoenen Popschool Jamsessies in café Subsitute. Daarnaast organiseerde ik ook jazzmiddagen in Het oude Politiebureau en werken we regelmatig mee aan andere muziekevents in Ede. Ik geloof dat muziek een onmisbaar onderdeel vormt van een kloppend cultureel binnenstadshart. Het geeft schoonheid maar verbindt mensen mensen ook met elkaar. Dat food, groen en duurzaamheid op m’n lijf geschreven is moge inmiddels duidelijk zijn. 🙂
Dus afgelopen woensdag werd ik voorgesteld als ambassadeur en mocht ik mijn duurzaamheidspitch houden. Ik zie erg uit naar wat ik allemaal als ambassadeur mag doen!
.

En dit ben ik ook: op de (tuin)bank met kussen en dekentje: bijkomen van de dag. Doseren kan je leren.

Druk druk?

Gelukkig is er geen druk wat betreft aantal uren of hoeveelheid recepten die ik aan moet leveren. Want het lijkt of ik het heel druk heb. Maar ik ben ook nog zangeres en zangdocent. En daarbij kamp ik helaas al jaren met de gevolgen van een auto-ongeluk: een whiplash. Sinds het ongeluk kan ik helaas veel minder werken dan voorheen. Miss Beanie kwam daarbij eigenlijk als een geluk bij een ongeluk. Optreden en lesgeven maakt me gelukkig en geeft me energie. Maar het zijn altijd wel piekmomenten waardoor ik helaas de dag erna altijd plat moet vanwege pijn en verminderde energie. Maar wat is het dan heerlijk als ik gewoon even van de bank af kan en een kwartiertje in mijn tuin kan scharrelen. Of dat ik mijn gedachten kan laten gaan over nieuwe recepten, smaakcombi’s, teksturen en een nieuwe insteek. Voel ik me niet goed: dan kan ik gewoon even gaan liggen. Op het podium heb ik dat namelijk tot nu toe maar niet aangedurfd haha.
Mijn leven draait om doseren, en dat gaat prima vanuit huis, waarbij ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn weekinvulling.
.

Mijn tuin: mijn rust, inspiratie, therapie, geluk en gezondheid. Tuindorp Kolkakker

Moestuin

Ons tuindorp, de Kolkakkerbuurt in Ede, wordt helaas gesloopt. Ik snap nog steeds niet dat Woonstede dit heeft besloten en dat gemeente Ede zo’n uniek stukje Ede laat vernietigen. Dat betekent dat voor ons onduidelijk is waar we na de sloop van ons huis komen te wonen. Ik probeer erop te vertrouwen dat ook op onze nieuwe stek een fijn stukje oppervlakte is voor het opnieuw aanleggen van mijn moes- en kruidentuin, voor fruitbomen en -struiken en eetbare planten en onkruid.
En ondertussen blijf ik lekker recepten ontwikkelen en stappen maken. Nu ik al typende opnieuw stilsta bij wat er allemaal op m’n pad is gekomen, is een ding duidelijk: ik heb een passie, een missie en die deel ik graag met zoveel mogelijk anderen! Miss Beanie on a roll!
Over de schrijver
Jessica Koomen blogt over duurzaam moestuinieren, handige moestuintips en gezonde recepten.
Reactie plaatsen